Caravanning packages in Fuerteventura

Lakóautó És Szörftábor Fuerteventurán!

A Caravamos.com egy Magyarországról indult vállalkozás, a kezdetektől nemzetközi ambíciókkal. Olyannyira, hogy a társaság működésének első helyszínéül a kanári-szigeteki Fuerteveturát választotta. Cégünk főként a társaság saját tulajdonában álló lakóautókra épített utak szervezésével foglalkozik. Elsőként azért éppen Fuerteventurán, mert a nyár tizenkét hónapig tart, mindig van hullám a szörfözéshez és Európában talán egyedülállóan, ott valóban szabad akár közvetlenül az óceánparton éjszakázni a camperekkel. Persze a sziget és az Atlanti óceán szépsége és különleges energiái is lenyűgözik az idelátogatót.

Akik voltak már ott, többségében egyetértenek abban, hogy Fuerteventurát lakóautóval a legjobb felfedezni!


CARAVAMOS

It’s who you go with.
Mert az a fontos, kivel utazol...Küldetésünk

A céljaink persze messzebbre mutatnak jóval egy egyszerű utazásszervező vagy lakóautó kölcsönző cégnél. Mi abban hiszünk, hogy jó társaságban, a természet szépségével körülvéve, az óceán hullámait figyelve, pláne szörfözéssel összekötve, megnyílunk.

Jönnek az intuíciók, a motiváció arra, hogy legalább elgondolkodjunk egy tartalmasabb élet lehetőségén. Egy olyan életén, amiben ki-ki azzal foglalkozik, amire valóban elhivatottságot érez, és közben a lehető legtöbb embernek segít egy ehhez hasonló életszemlélet felismerésében.

Mi a Caravamos.com-nál szeretnénk egy működő példát mutatni arra, hogy mindez lehetséges; sőt felkínálni a lehetőséget, hogy később munkatársként, utazásszervezőként, de akár egy-egy saját vállalkozás beindításával, vagy esetleg befektetőként csatlakozzanak hozzánk, akik megismerkednek velünk. Mi pedig biztosítunk mindent: ötletet, kész projekteket, üzleti modellt, marketing, jogi támogatást, és akár befektetést is egy-egy későbbi közös vállalkozás beindításához.


Szervezett túrák általános részletei

Lakóautózás és szörf kombinációja Európa talán utolsó olyan szpotjain, ahol tényleg közvetlenül az óceánparton tölthetitek az éjszakákat. Fuerteventura a legvarázslatosabb, legkevésbé felfedezett Kanári sziget. Egész évben kora nyárias az idő és nincs nap, hogy ne szörfözhetnénk valahol egy jót!

A túrák időtartalma: 8 nap / éjszaka

Odautazás: egyénileg, Fuerteventura repterén találkozunk, a transzfert már mi szervezzük Corralejoba.

Szállás: 4-6 személyes lakóautókban, max 1-2 éves, szuperül felszerelt camperek.

Szörfoktatás: 5 oktatatás, teljes felszereléssel, kezdőtől a haladó szintekig.

A szörf nem kötelező, de szerintünk, ha ott vagy, ki kell próbálni. Nyilván adunk felszerelést, és persze profi oktatókkal is várunk benneteket. Az adott napon a helyszín mindig alakulhat a csapat tudása, ambíciói és persze a hullámok függvényében. Általánosságban Fuerteventura a biztonságosabb helyszínek közé tartozik, sok a homokos part és legtöbbször a sziklák is könnyen elkerülhetők. Az áramlatok sem túl veszélyesek és cápa sincs.

Egyéb programok: közös játék, gyermek animáció, kétnapos túra a szigeten, grillezés, más sportok, crossfit, skim board, gördeszka, jóga (igény szerint).

Költségek: A költségeket per fő adjuk meg, (nagyságrendileg €660-€800 közöttiek), alacsonyabb az ár, ha 4 fő/ lakóautóval jönnétek és magasabb, ha 3 fő per lakóautóról beszélünk.

Ha más létszámmal jönnétek vagy esetleg valaki nem szörfözne, kérjetek egyedi árat tőlünk!

További részletek: Attól függően, hogy az adott időszakban kik csatlakoznak hozzánk, lesz közös jóga, buli a parton, jókat eszünk együtt, de akár a gyerekekre is vigyázunk, illetve szervezünk nekik játékot, külön szörföt, vagy más tengerparti sportolást, hogy a felnőttek tudjanak szörfözni például vagy pihenni, ha ahhoz van kedvük. Fontos, hogy a szervezettség mellett megmarad az önállóság lehetősége is, a közös progikhoz az csatlakozik, aki szeretne; igazából mindenki mehet bármerre a szigeten, ha úgy tartja kedve.


KIJUTÁS, COVID

A Wizzair csütörtökönként indít közvetlen járatot Budapest és Fuerteventura között. Jegyeket (a szünidőkön kívüli időszakban) 50-60 ezer forintért lehet venni oda-vissza, szünidőben egyelőre lényegese drágább (120-140 ezer forint), de kényelmes, és azért lesz még olcsóbb is talán. Ha más napokon jönnétek, vagy pláne olcsóbban, mindig van korrekt lehetőség Bécsből közvetlen járattal (Ryanair heti kétszer repül, most 110 euro a jegy ára oda-vissza pl. június 21-28-ra) vagy madridi, barcelonai, londoni, illetve sok más város érintésével átszállással is lehet érkezni és hazaröppenni (100 euróból kijön általában oda-vissza, és még egy kis városnézés is beilleszthető). A Wizz repül Tenerifére is, a Ryanair pedig Gran Canariára, ezekről a szomszédos Kanári-szigetekről pedig minden nap több gép is jön Fuertére (egy-két napot akár itt is eltölthettek az átszállással összekötve).

Közvetlen járat kereséséhez kattints ide vagy a Wizzair logóra!

Talán egyre kevésbé tartunk tőle, de persze érthető, ha az utazást még sokan kockázatosnak tartjátok. Viszont ha úgy döntötök, hogy mégis kimozdultok végre – azért a nyárra legtöbben már biztosan tervezgettek utazásokat – akkor a lakóautózás mindenképp egy biztonságosabb módja a vakációnak. Nem muszáj vegyülnötök másokkal, tarthatjátok a távolságot éjjel-nappal. Az óceán hullámain pedig végképp nem a vírustól kell tartanotok. Ja, cápa nincs; természetnek felséges ereje, na az van. Három oltás és az EU-s QR kód elegendő a beutazáshoz (2022. április 7.-ei infó, igyekszünk frissíteni, de azért a legjobb, ha utánanéztek), nem kell más dokumentumot tölteni már, 12 év alatt nem kell semmi.

Aktuális helyzetért kattints a Canary Islands képre!

Fall Freeride Surf & Adventure Túra

2022. Október 27. – November 3. között.

Árak: €700 – €790 / per fő

FOGLALJ MOST

WHATSAPP

Freeride Lakóautós Szilveszter

2022. December 29. – Január 5. között.

Árak: Hamarosan...

FOGLALJ MOST

WHATSAPP

LAKÓAUTÓINK

Ahhoz, hogy elinduljunk ezen a közös úton, vagy akár azért, hogy csak nyaraljatok egy mesébe illőt, szeretettel hívunk benneteket elsőként tehát Fuerteventurára, ahol teljesen felszerelt lakóautóink várnak benneteket. Gyertek családdal, barátokkal, de ide még nagyfiaitok-lányaitok is eljönnek veletek. Az autók mind 6-7 személyesek, fürdőszobával, teljesen felszerelt konyhával, wc-vel, melegvízzel. Adunk ágyneműt, törölközőt, kemping cuccot, szóval akár egyetlen hátizsákkal is nekivághattok. A szörf nem kötelező, de szerintünk, ha ott vagy, ki kell próbálni. Ehhez is adunk feszerelést, és persze profi oktatókkal is várunk benneteket.

ÚJ! Rent your rv on Fuerteventura

Fiat Challenger C397 (2021)

A-class, 5 Személy, 7.46 m, B jogosítvány

ÚJ! Rent your camper on Fuerteventura

Fiat Challenger C256 (2021)

A-class, 6/7 Személy, 6.96 m, B jogosítvány

ÚJ! Rent your caravan on Fuerteventura

Dreamer D55 UP (2022)

A-class, 4 Személy, 5.99 m, B jogosítvány

Rent your motorhome on Fuerteventura

Fiat Carado A464 (2020)

A-class, 6 Személy, 7.25 m, B jogosítvány

FUERTEVENTURA

Mennyei fehér- és aranyhomokos partszakaszok, kristálytiszta türkizkék tengeri hullámok, káprázatos arany dűnékkel, a világ legszebb naplementéi, hullámok a szörfhöz, szél a kite-ozáshoz, windszörföz, legendák, rejtélyek, csodák...

Ez mind mind Fuerteventura! A sziget Észak-Afrika nyugati partjaitól alig 100 kilométerre fekszik. Az elnevezés a spanyol „erős” (fuerte) és „vagyon, kaland, szerencse, boldogság” (ventura) szavakból áll össze. Egyesek szerint a sziget neve a „Fortunatae Insulae”-ból (Szerencsés szigetek) származtatható, ahogyan annak idején a rómaiak ismerték a Kanári-szigeteket. Fuerteventura a szigetcsoport legrégebbi tagja, körülbelül 22 millió évvel ezelőtt kezdett kiemelkedni az Atlanti óceánból. Az éghajlat miatt gyakorta az örök tavasz szigetének is szokás nevezni, ami azért inkább nyár. A klíma egész évben alkalmas időjárást kínál a tengerparti üdüléshez, a vízi- és például kerékpáros sportokhoz. Az UNESCO 2009-ben bioszféra rezervátummá nyilvánította Fuerteventura teljes területét és a partközeli vízivilágot. A természeti adottságok mellett nagyszerű szórakoztató programok is adottak a helyszínen, ínyenc éttermek, hangulatos bárok és kávézók, állatkert, fóka-, papagáj bemutatókkal és még annyi-annyi minden más!

NE MARADJ LE!