We use cookies to enhance user experience.

TÚRA RÉSZLETEI

Közel 15 éve foglalkozom a testtel és lélekkel, ugyanennyi ideje mozgok a fitnesz és sport világában és meggyőződésem, hogy a rohanó világban mindenkinek szüksége van a kikapcsolódásra és feltöltődésre (igen, nem csak a mobilunknak). Ezért is alkottuk meg azt ezt a tábort, ami a kedvenc időtöltéseinkből tevődik össze: surf, yoga, fitness, lakóautózás, tenger és bármi, amihez épp akkor kedvünk van, mindez családi / baráti körben.

Igen ilyen van és ez most számodra is elérhetőbb, mint gondolnád! Ha van kedved ezeket kipróbálni, felejthetetlen élményeket gyűjteni, barátságokat kötni, életre szóló kalandokban-élményekben részt venni, akkor ne is gondolkozz, itt a helyed! Szörfözni nem kötelező, de hidd el, kár lenne kihagyni.

Időpont

2023 November 16–23

időtartam

8 nap / 7 éjszaka

Helyszín

Fuerteventura, Kanári-szigetek; éjszakák, ahol éppen jól esik

Találkozás

Fuerteventurai reptér vagy a Caravamos bázis Corralejoban

Utazás

Egyénileg, de szinte biztos, hogy legtöbben együtt repülünk Budapestről

Szállás

Extrán felszerelt, 6-8 szinte vadonatúj lakóautókban; kocsinként 3-4 ember

Szörfözés

Nem kötelező, de tényleg nem érdemes kihagyni. Tudásszint kezdőtől haladóig. Öt csúszás oktatóval, teljes felszereléssel.

A tábor ára

€600 / fő (szörf nélkül)
€400 / fő (14 év alatt, szörf nélkül)
Szörf-csomag: €200 / fő / hét

A TÁBORRÓL

Ugye, ti is kipróbálnátok a lakóautózás szabadságát? Esetleg hullámszörf tanulással, némi mocorgással, jógával, bulikkal, jófajta kajákkal és igen, akár az óceánparton egy fullos lakóautóban, szuper társaságban. Ja, és mindezt az itthoni késő őszből kiruccanva az örök nyár birodalmába, a Kanári-szigetkere.

Na, mi pont egy ilyen tábort raktunk össze nektek közösen a Caravamos-szal, akik amúgy egy magyar csapat kint Fuerteventurán, ahol az aktívabb progikat kedvelő baráti társaságok, a gyerekes családok és akár az egyedülálló hölgyek, urak is valami egészen különleges kalandban vehetnek részt.

Fuerteventura, a Kanári-szigetek legkevésbé felfedezett és ezért még mindig a „leghippisebb” tagja. A sziget a hullámszörf és minden más szeles vízisport paradicsoma. És egyben a lakóautózásé is, hiszen itt még szabad az óceánparton vagy a sziklákon aludni, nincsenek dugók és mindig van csendes fullpanorámás parkolóhely.
A program ugyan alaposan átgondolt és kipróbált, csupa aktív programmal, kirándulásokkal, sok-sok secret-szpottal, de kihasználva a lakóautózás előnyeit, a szabadság is megvan, bármikor alakítunk a progin a csapat kérései szerint. Persze, próbálunk azért amennyire lehet együtt mozogni.

Sokan közületek együtt edzetek velem, esetleg voltunk már együtt raftingolni vagy más közös táborban. Ismertek és egymást is ismeritek jónéhányan. Ez szuper így, de természetesen jöhet bárki más is, aki még nem csapattag. Lesz közös sportolás, futás, jóga, a csoport elszántságához mérten. Jókat eszünk majd és persze, a buli sem marad el, akár az óceánparton a lakóautók gyűrűjében, akár Corralejoban leszünk épp.

A szörf nem kötelező, de azért a program egy kicsit a szörfoktatások köré épül. Aki nem vesz részt benne, lesz azért tippünk, mivel töltheti addigis az idejét. Viszont tényleg kár kihagyni, egy jó buli és akár egy életre szóló kapcsolat is kialakulhat könnyedén. A sziget szerintünk legjobb oktatói segítenek majd, és persze minden felszerelés is adott lesz hozzá. Akár teljesen kezdő vagy, vagy ha már próbáltad, esetleg haladóbb a tudásod, Fuertén mindig találunk olyan hullámot, ami pont nekedvaló.

EGY KORÁBBI TÁBOR KÉPEI

RÉSZLETEK


A CSOMAG TARTALMAZZA

Teljesen kidolgozott, jól bevált heti program, alvóhelyekkel, látnivalókkal, titkos helyekkel, de a szükséges rugalmassággal
A lehető legnagyobb és legjobban felszerelt, szinte teljesen új, 4-6 fős lakóautók
Egy lakóautóban maximum 4 fő alszik majd (2-2-en egymás mellett, esetleg valaki a pótágyon)
Ágynemű és törölköző, hogy tényleg elég legyen egyetlen hátizsákkal utazni
Ha gyerekekkel érkeztek, a szörf ideje alatt vigyázunk rájuk
Egy dedikált, Caravamos túravezető egész héten, aki kíséri a csoportot és segít mindenben
Segítünk a lakóautók tartályainak ürítésében és feltöltésében is, illetve bármikor a helyszínre megyünk menteni, javítani, bekapcsolni bármit
Egy 2-3 napos teljes szigetkör kirándulás
Transzfer a reptérről vagy a lakóautók reptéri átadás-átvétele.
Jóga, edzés, futás az óceánparton, a csapat választása és erőnléte szerint
Sokféle játék, sporteszköz a partra és a lakóautókba, hogy ezeket se kellejen magatokkal hozni
Szörfoktatás bármilyen tudásszinten, teljes felszereléssel, biztosítással, ha jöttök velünk csúszni


MIT NEM TARTALMAZ A CSOMAG

A repülőjegy árát
A kinti üzemanyag költséget (maximum 1 tank fogy majd, nem autókázunk sokat)
Az étkezéseket (lehet majd a kocsikban és persze megyünk étterembe is, a csoport igényei szerint)
Az extra programok költségeit, amikről dönt majd a csoport (buggyzás, hajókirándulás, búvárkodás, aqupark, stb.)
Utasbiztosítás
Kaució autónként 1000 euró (lehetőleg készpénzben, ezt visszaadjuk a túra végén azonnal)
A kocsikat belül nagyjából kitakarítva, a szennyvizeket leeresztve kérjük szépen majd vissza

VIDEÓ EGY KORÁBBI TÁBORRÓL

A TERVEZETT PROGRAM


Mindent alaposan átgondoltunk, megszerveztünk, sőt ki is próbáltunk már, de a tábor programja pont annyira marad majd rugalmas is, ahogy szeretnétek. A részletes progi tehát egy terv csak, de érdemes átnézni, és guglizgatni kicsit.

Lakóautó bérlés Fuerteventura

1. NAP (CSÜTÖRTÖK)

12.00 (járatfüggő persze) Indulás Budapestről. Fejenként akár egyetlen hátizsák is elég, a lakóautók teljesen felszereltek (törölköző, ágynemű, konyhai cuccok, nagy hűtő, melegvíz), ruha pedig nem sok fogy. De családonként, vagy 3-4 emberenként egy feladott poggyásznál biztosan nem kell több.

17.00 Érkezés Fuerteventurára. Autós transzferekkel megyünk együtt Corralejoba, a lakóautókat ott veszi át a csapat. Ez lesz a bázis, ahova a vizek leeresztéséhez és a feltöltéshez mindig visszajövünk majd. https://goo.gl/maps/D1M9zUjSpPojfS9M6

18.00 Lakóautók átadása. A kocsikban korlátozott mennyiségű 220V is van, tehát futhat, tölthető laptop is úgy napi 4-5 órányit, és a mobilnet is elég erős általában. A díj nem több mint otthon, tehát, aki feltétlenül dolgozna, lehet azt is a kocsikban, illetve filmet nézni esténként. A napelem másnap délelőtt feltölti az aksit, tehát villanyt nem kell majd tolni a lakókba.

20.00 Indulás az éjszakázóhelyünkre, ami itt lesz Corralejoban. Közvetlenül a parton, egy csendes, tágas parkolóban, öt perc sétatávolságra a belvárostól, boltoktól, éttermektől. https://goo.gl/maps/cCWNHmDsiWZoY87R8 Az élelmiszerboltok este 10-ig nyitva vannak, lesz idő reggelit illetve, aki a kocsikban ebédelne másnap, az ahhoz valót is bevásárolni. A csapat ezután együtt vagy külön-külön elmehet vacsorázni egyet.

Lakóautó bérlés Fuerteventura

2. NAP (PÉNTEK)

Lanzarote látványára és a napfelkeltére ébredünk. Kezdhetünk jógával vagy aki szeretne eljöhet futni egyet a parton, de akár edzhetünk a street-workout elemeken is.

A surf időpontja mindig függ majd a hullámoktól, lehet délelőtt és délután is, amennyire tudjuk, alakítjuk azért a többi programunkhoz.

10.00 A közeli surf iskolában (séta az autóktól) aláírjuk az oktatáshoz szükséges szerződéseket, és ha jó a hullám, indulunk is az első oktatásra. A helyszín is képlékeny, de legtöbbször El Cotillo-n kezdenek a csapatok, ahol biztonságos, homokos beach-breaken jöhetnek az alapok. Lakóautókkal megyünk a surf helyszínére, de mondom, ez változhat. (https://goo.gl/maps/zAzuZmHfQmS9dTa89)

11.00 – 14.00 Az első surf oktatás (elképzelhető, hogy később, de várhatóan ez esetben is El Cotillo lesz a cél, legfeljebb a városnézés beelőzi a surf-öt).

14.00 – 16.00 Relax, játék a parton, ki mit szeretne.

16.00 – 19.00 Surf és relax után (vagy helyett) tehát El Cotillo, az atlanti part kis gyöngyszemének a belvárosát érdemes megnézni, ott ebédelhet vagy vacsorázhat is a csapat, de van itt nagy bolt is, ahol mindenki magának is megveheti, amire szüksége van. Itt parkoljanak a camperek: https://goo.gl/maps/i3LxX2uh4eenXt8G7, innen séta távolság minden. Később esetleg jöhet a világítótorony: https://goo.gl/maps/k4b5jut8fgtwQaoA8. És megállhatunk itt esetleg, kedves hely, lagúnákkal, dűnékkel: https://goo.gl/maps/9Qro5idtrFErPC95A

19.00 – 21.00 Lehet közös vacsora, étteremben vagy külön, akár a kocsikban, eldöntitek. Viszont itt van a világ egyik legszebb naplementéje, azt biztosan a partról nézzük.

21.00 – 23.00 Irány az alvóhely El Cotillo szikláin, kicsit távolabb a surf helyszínétől egy még nyugisabb szpotra. Nagyjából ide a tervek szerint: https://goo.gl/maps/FUAjsPWp8VJwcNi2A Igény szerint könnyed zenés-táncos mulatság a parton, vagy / majd alvás az Atlanti óceán hullámait hallgatva.

Lakóautó bérlés Fuerteventura

3. NAP (SZOMBAT)

Ébredés, reggeli ki-ki kedve szerint. Igyekszünk a surföt is délelőttre szervezni.

09.00 – 11.00 Reggeli jóga az óceánparton, játék a gyerekekkel, ha jönnek, esetleg skim-boardozás kipróbálása, foci, röpi, body surfing. Ide mindenképp sétáljatok el https://goo.gl/maps/1fFx3Hn7SUZ2kmUK9, de szuper futóösvény is megy végig a parton, aki mocorogna kicsit.

11.00 – 14.00 Surf oktatás a tervek szerint továbbra is El Cotillon, de lehetséges, hogy átmegyünk a keleti partra. Az is elképzelhető, hogy kettéválik a csapat tudás és ambíciók mentén. Meglátjuk.

14.00 – 16.00 Ebéd, pihi a parton vagy El Cotilloban. Bevásárlás.

16.00 – 19.00 Elképzelhető, hogy mennünk kell vizet leereszteni és vagy tölteni Corralejoba. Ettől és a másnapi surf tervezett helyszínétől is függ, hogy a délutánt hol folytatjuk. A terv egy délutáni kávézás a „legsurfösebb” falucskában, Lajaresben, ott is a legjópofább helyen: https://g.page/FuerteVida?share Itt is lehet még vásárolni estére és reggelre, de jobb lenne ezt már El Cotilloban megtenni. Vannak helyi kis boltocskák, egy-két souvenirt már be lehet itt is szerezni. Vacsora itt vagy a kocsikban a parton.

19.00 – 23.00 Időjárás, főleg szélfüggő, de a terv az, hogy az éjszakát a legautentikusabb surf szpoton töltjük, közvetlenül az óceán partján, Majanichon, azon belül is Punta Balncán: https://goo.gl/maps/PbqSw8ZdP4wnUdKL9 Grillezhetünk egyet, kis tűz mellett sütögethetünk szalonnát is, de a mályvacukor kihagyhatatlan. Igény szerint zenés-táncos mulatság közben, utána.

Lakóautó bérlés Fuerteventura

4. NAP (VASÁRNAP)

Ébredés, reggeli igény szerint. Jóga a lelkeseknek. Ha a csapatnak már belefér, és az oktató is jónak látja, meg a hullámok is jók, a surf itt lesz Playa Balancán. Kicsit evezősebb szpot, de biztonságos és nagyon élvezhető kezdő tudással is. De persze, lehet, mennünk kell máshova, meglátjuk.

09.00 – 11.00 Szabadprogram, játék a gyerekekkel esetleg jóga a parton igény esetén.

11.00 – 14.00 Surf itt vagy máshol, ebben az idősávban vagy esetleg másikban, és továbbra is lehetséges lesz a csapat kettébontása. Meglátjuk. De próbáljuk minél korábbra, mert úgy több időnk marad a sziget-körre, ami az oktatás után indulhat akár egyből. Ebéd még itt a parton, ha sikerül, rendelünk a helyi ételszállító barátunktól, jókat főz és mindig van vega is.

14.00 – 20.00 Indulunk a majd kétnapos tripre. Valószínűleg mennünk kell üríteni és tölteni a benzinkútra Correlejoba. Az atlanti oldalon haladunk majd sokáig és több helyen megállunk, hogy mennyin sikerül végül, szintén meglátjuk, de a lehetséges szpotok a következők: Los Molinos halászfalucska https://goo.gl/maps/qHWAqDjfJEHgf5eC9 Betancuria a szárazföldi autentikus kisváros https://goo.gl/maps/11tGDWW3SGGaYXsZ8 Ajuy a barlangokkal https://goo.gl/maps/cHEiY6aDfZwDR5Sr6

20.00 – 23.00 Érkezés az éjszakázóhelyre La Paredbe https://goo.gl/maps/4ULFPK4mF37wviEKA itt alszunk. Itt nincs bolt és az étterem sem biztos, hogy nyitva lesz, mindenki készüljön vacsorával, reggelivel. Este, kis grillezés belefér és persze bulika igény szerint.

Lakóautó bérlés Fuerteventura

5. NAP (HÉTFŐ)

Ébresztő, reggeli ki-ki kedve szerint. Jóga lelkesedés szerint. Ez a surf nélküli nap, folytatjuk a sziget felfedezését. Útközben szinte biztos, hogy üríteni kell majd a tartályokat.

09.00 – 10.00 Ha tudunk ennyire korán indulni, de amúgy is, érdemes még megállni ezen a szpoton, még itt La Pared-en, https://goo.gl/maps/PaCazSZPwhbZFqBn9 talán a legszebb látvány Fuerteventurán.

10.00 – 14.00 Irány Costa Calma, azon belül is Sotavento beach https://goo.gl/maps/Q6tYBndrggsNVKRX7 a keleti parton. Mesés lagúnákkal, lenyűgöző színekkel. Ez a kite-osok, windsurfösök paradicsoma. Itt parkolunk majd: https://goo.gl/maps/MDA44C8fNdSQAnC88 Étterem itt sincs, de innen, ahova megyünk, már lesz. Esélyes, hogy a csapat itt szeretne majd tölteni kicsit hosszabb időt, és csak lazulni egy keveset.

14.00 – 20.00 A csapat dönthet, hogy lemegy még délebbre Moro Jablébe https://goo.gl/maps/YQvcWf364LCMqwiJ7 ami egy túristásabb hely, és elég nehéz parkolni, de megoldható azért. Vagy elindulunk visszafelé, persze ki-ki dönthet erről maga is, és például megállunk az állatkertnél https://goo.gl/maps/NRgn6xQP61uGpx3n8 ahol van fóka, papgáj, lemúr show, nem olcsó, de gyerekekkel egy jó kis progi. Vagy mehet tovább is a csapat és megállhat Caleta del Fuste-ben https://goo.gl/maps/4GQVtmZ8jW2Hnbxo8 ahol lehet pl fókákkal úszni, és vicces „kóbor” macskák barangolnak, henyélnek mindenfelé. Ha ide megy valaki, kb itt parkoljon: https://goo.gl/maps/Aqd2bZufyzZsXmtK7 Ha együtt marad a csapat, akkor esélyes, hogy itt is alszunk. Aki elmegy még Moro Jablé-be, javaslom, ők is aludjanak itt velünk, azaz jöjjenek vissza idáig még aznap, csendes, nyugis hely és közelebb van már Corralejo is. Étterem és bevásárlási lehetőség itt lesz bőven.

Lakóautó bérlés Fuerteventura

6. NAP (KEDD)

A surföt próbáljuk délutánra szervezni, hogy délelőtt legyen idő még megállni a dűnéknél és kicsit alaposabban beporoszklálni Corralejot. Esélyes, hogy menni kell tölteni és üríteni is BP kúthoz.

08.00 – 10.00 Kezdhetünk jógával, vagy edzhetünk is egyet közösen, de a napfelkeltében futni a parton szintén csodás élmény.

10.00 – 12.00 Irány a dűnék Corralejo mellett, alap Insta szpot. A legjobb, ha itt is együtt marad a csapat https://goo.gl/maps/PMnbAFuwYwz3zvXQ7 együtt /

12.00 – 15.00 Corralejo partja mesés bent a városban is. Lehet bruncholni, ha valaki szeretne pl itt https://goo.gl/maps/i2ETB7nkGnmj4Dwk8 az Uga Uga-ban. Erős a wifi, szóval lehet kicsit mailezgetni is. Minden ajándék is beszerezhető itt.

15.00 – 18.00 Surf oktatás reméljük, itt a keleti parton, vagy ahol jó a hullám, és amit a csapat illetve az oktató szeretne.

18.00 – 23.00 Az éjszakát töltheti a csapat El Cotillo-n vagy épp Majanichon. Lehet tábortűz megint vagy akár közös grillezés, mulatság. Eldöntjük. Ehhez mérten vásárolunk útközben.

Lakóautó bérlés Fuerteventura

7. NAP (SZERDA)

09.00 – 11.00 Ébresztő, reggeli. Lehet jóga, játék, vagy csak pihi.

11.00 – 14.00 Surf oktatás meglátjuk, hogy hol.

14.00 – 20.00 Kinek melyik szpot tetszett a legjobban, oda visszamehetünk, együtt, külön. De itt lesz idő a hagyományos turisztikai tevékenységekre is. Lehet mindenféle vízi cuccot bérelni a jetskitől a motoros surf-ig, van minden. Drága, ahogy mindenhol, de van. Mennek hajók Los Lobos szigetére, de én ezt most nem javaslom, ahogy búvárkodni és delfint nézni se itt és most szerintem, de fakultatív. Aki egy keményebb helyet is megnézne, elmehet Tefíába, ahol a Franco-korszak egyik legkegyetlenebb kifjezetten homoszexuális férfiak fogvatartására használt koncentrációs tábor működött https://second.wiki/wiki/colonia_agrc3adcola_penitenciaria_de_tefc3ada vagy megmászhatja ezt a hegyet Lajares mellett https://goo.gl/maps/vkEHmpXXkq54Achs5 esetleg elmehet megnézni közelebbről a sziget szent hegyét Tindaya-t, amit nagyon rejtélyes legendák öveznek https://goo.gl/maps/zxrAbPUMtFxrVUfH6 Gyerekek pedig kipróbálhatják pl a surf-skatezést Lajaresben https://goo.gl/maps/jNRovJMFmxp5priN9 Guglizgassatok kedvetekre és válasszatok délutáni progit.

20.00 – 23.00 Búcsú vacsora Corralejoban, együtt, külön, ahogy gondolja a csapat. Alvás a szokásos helyen https://goo.gl/maps/cCWNHmDsiWZoY87R8

Lakóautó bérlés Fuerteventura

8. NAP (CSÜTÖRTÖK)

Ébresztő, reggeli, sport, jóga igény szerint.

10.00 -12.00 Autótakarítás a bázison. Kocsik átadása. Cuccokat átpakoljuk kisautókba, amikkel délután a reptérre is megyünk.

12.00 – 15.00 Szabadprogram Corralejoban, utolsó ajándékok, ebéd, bármi. Csomagok maradhatnak a bázison.

15.00 Indulás a reptérre (járatfüggő)

Jelenkezz a kalandraLAKÓAUTÓINK

Alig van olyan, aki ne gondolkodott volna már egy lakóautós nyaraláson, de valamiért a legtöbben mégsem vágtatok bele eddig. Persze van ötletünk, hogy miért, de képzeljétek, nálunk ezek a problémák nem léteznek. Ugyanis, igen, lehet B-s jogsival vezetni a kocsikat; Fuertén sosincs forgalom; nincsenek szűk utcák és mindig van parkolóhely. Kempinget sem kell keresgélni, mert tényleg bárhol megállhattok, és ott is alhattok. Egy magyar csapat segít kint nektek mindenben, alaposan elmagyarázzuk mi, hogy működik, és még arra a fajta szigorra sem kell számítanotok, mint amit esetleg más kölcsönzőkről már hallottatok. De persze azért óvatosan.

TUDJ MEG TÖBBET

ÚJ Bérelj lakóautót Fuerteventurán

Fiat Challenger C397 (2021)

Elsőosztályú, 5 személyes, 7,46m, B jogosítvány

ÚJ Lakóautó bérlés Fuerteventurán

Fiat Challenger C256 (2021)

Elsőosztályú, 6 személyes, 7,20m, B jogosítvány

ÚJ Lakóautó bérlés Fuerteventura

Ford Horon 95M (2022)

Elsőosztályú, 6 személyes, 7,30m, B jogosítvány

ÚJ Lakóautó bérlés Fuerteventura

Dreamer D55 UP (2022)

Elsőosztályú, 4 személyes, 5,99m, B jogosítvány

ÚJ Lakóautó bérlés Fuerteventura

Rimor Seal 5 (2022)

Elsőosztályú, 6 személyes, 7,30m, B jogosítvány

ÚJ Lakóautó bérlés Fuerteventura

Roller Team Kronos 295M (2022)

Elsőosztályú, 6 személyes, 7,30m, B jogosítvány

JELENTKEZEM

Különleges ajánlatunk

Az árak folyamatosan változnak! Talán számodra is van egy last minute ajánlatunk! Add meg email címed és küldünk számodra egy személyreszabott ajánlatot!