A Caravamos.com egy Magyarországról indult vállalkozás, a kezdetektől nemzetközi ambíciókkal. Olyannyira, hogy a társaság működésének első helyszínéül a kanári-szigeteki Fuerteveturát választotta. Cégünk főként a társaság saját tulajdonában álló lakóautókra épített utak szervezésével foglalkozik. Elsőként azért éppen Fuerteventurán, mert a nyár tizenkét hónapig tart, mindig van hullám a szörfözéshez és Európában talán egyedülállóan, ott valóban szabad akár közvetlenül az óceánparton éjszakázni a camperekkel. Persze a sziget és az Atlanti óceán szépsége és különleges energiái is lenyűgözik az idelátogatót.

Akik voltak már ott, többségében egyetértenek abban, hogy Fuerteventurát lakóautóval a legjobb felfedezni!

Caravamos.com

It’s who you go with

Mert az a fontos, kivel utazol…

caravamos-ocean-wave Caravan program monday

Küldetésünk

A céljaink persze messzebbre mutatnak jóval egy egyszerű utazásszervező vagy lakóautó kölcsönző cégnél. Mi abban hiszünk, hogy jó társaságban, a természet szépségével körülvéve, az óceán hullámait figyelve, pláne szörfözéssel összekötve, megnyílunk. Jönnek az intuíciók, a motiváció arra, hogy legalább elgondolkodjunk egy tartalmasabb élet lehetőségén. Egy olyan életén, amiben ki-ki azzal foglalkozik, amire valóban elhivatottságot érez, és közben a lehető legtöbb embernek segít egy ehhez hasonló életszemlélet felismerésében. Mi a Caravamos.com-nál szeretnénk egy működő példát mutatni arra, hogy mindez lehetséges; sőt felkínálni a lehetőséget, hogy később munkatársként, utazásszervezőként, de akár egy-egy saját vállalkozás beindításával, vagy esetleg befektetőként csatlakozzanak hozzánk, akik megismerkednek velünk. Mi pedig biztosítunk mindent: ötletet, kész projekteket, üzleti modellt, marketing, jogi támogatást, és akár befektetést is egy-egy későbbi közös vállalkozás beindításához.

Lakóautóink

Ahhoz, hogy elinduljunk ezen a közös úton, vagy akár azért, hogy csak nyaraljatok egy mesébe illőt, szeretettel hívunk benneteket elsőként tehát Fuerteventurára, ahol teljesen felszerelt lakóautóink várnak benneteket. Gyertek családdal, barátokkal, de ide még nagyfiaitok-lányaitok is eljönnek veletek. Az autók mind 6-7 személyesek, fürdőszobával, teljesen felszerelt konyhával, wc-vel, melegvízzel. Adunk ágyneműt, törölközőt, kemping cuccot, szóval akár egyetlen hátizsákkal is nekivághattok. A szörf nem kötelező, de szerintünk, ha ott vagy, ki kell próbálni. Ehhez is adunk feszerelést, és persze profi oktatókkal is várunk benneteket.

Fiat Carado A464


Fiat Challenger C257


Fiat Challenger C397


Mi vár itt benneteket?

Az autók nagyok, de nem kell félni tőlük, itt nincs nagy forgalom és a parton, de még a városokban is mindig van parkolóhely. Sima B-s jogsival lehet vezetni. Mindenben segítünk nektek az autók körül és a sziget felfedezésével kapcsolatban is. Attól függően, hogy az adott időszakban kik csatlakoznak hozzánk, lesz közös jóga, buli a parton, jókat eszünk együtt, de akár a gyerekekre is vigyázunk, illetve szervezünk nekik játékot, külön szörföt, vagy más tengerparti sportolást, hogy a felnőttek tudjanak szörfözni például vagy pihenni, ha ahhoz van kedvük. Fontos, hogy a szervezettség mellett megmarad az önállóság lehetősége is, a közös progikhoz az csatlakozik, aki szeretne; igazából mindenki mehet bármerre a szigeten, ha úgy tartja kedve.

AZ OPCIÓK

Lakóautó bérlés

Lakóautó bérlés

Egyszerűen csak kibérlitek az egyik lakóautónkat és kedevetekre poroszkáltok vele a szigeten. Ebben az esetben is segítünk, amiben csak tudunk, de nem szervezünk nektek extra programokat. Persze ettől még szólunk majd minden lehetőségről, és ha van kedvetek, csatlakozhattok.

Szervezett túrán vesztek részt

Szervezett túrán vesztek részt

Szervezettebb útra neveztek be, aminek része a szörf, igény esetén a jóga és még jópár közös program. Ebben az esetben is teljes a szabadságotok, de nyilván ha már bejelentekeztetek egy adott progira, jó eséllyel el is jöttök rá. Ilyen esetben is törekszünk arra, hogy összehozzuk a velünk nyaraló csapatokat egymással, de akár más környéken nyaraló arcokkal is.

Te szervezel csapatokat!

Te szervezel csapatokat!

Egyfajta utazásszervezőként szállsz be a sztoriba és összehozol 3-4 lakóautónyi csapatot, akik azért jobban együtt mozognak majd, de ilyen esetben is maradhat  pont annyi önállóság, amennyire igény mutatkozik. Ilyen esetben (is) mi mindent előkészítünk nektek, és gyakorlatilag egy kész csomagba ülteted bele a társaságot (plug-and-play). Szóval ha vannak páran, akik szerinted jönnének veled, esetleg személyi edző vagy, jóga oktató vagy, bármilyen egyéb sportágban van csapatod, vagy egyszerűen csak úgy érzed, simán összeszedsz ennyi kollégát a munkahelyről vagy a suliból, hát nosza, keress meg minket.

KIJUTÁS, COVID

2021. december 4-től indul a Wizzair közvetlen járata Budapest és Fuerteventura között. Jegyeket (nem a karácsonyi időszakban) 30-40 ezer forintért lehet venni oda-vissza, és ennyiért a télből a nyárba repülhettek. Hozzánk lakóautózni ráadásul! 🙂

Ha más napokon jönnétek, mindig van korrekt lehetőség Bécsből közveten járattal vagy madridi, barcelonai, londoni, illetve sok más város érintésével átszállással érkezni és hazaröppenni. A Wizz repül Tenerifére is, a Ryanair pedig Gran Canariára, ezekről a szomszédos Kanári-szigetekről pedig minden nap több gép is jön Fuertére.

Közvetlen járat kereséséhez kattints a Wizzair logóra!

Tudjuk, persze, az utazást sokan nem javasolják, kerülik, és ez teljesen érthető is. Viszont ha úgy döntötök, hogy mégis kimozdultok egy kicsit végre a hidegből a nyárba, akkor a lakóautózás már mindenképp egy biztonságosabb módja a vakációnak. Nem muszáj vegyülnötök másokkal, tarthatjátok a távolságot éjjel-nappal. Az óceán hullámain pedig végképp nem a vírustól kell tartanotok. Ja, cápa nincs; természetnek felséges ereje, na az van!

Aktuális helyzetért kattints a Canary Islands képre!

FUERTEVENTURA

ico-yoga-practice

Mennyei fehér- és aranyhomokos partszakaszok, kristálytiszta türkizkék tengeri hullámok, káprázatos arany dűnékkel, a világ legszebb naplementéi, hullámok a szörfhöz, szél a kite-ozáshoz, windszörföz, legendák, rejtélyek, csodák…

Ezt mind mind Fuerteventura!  A sziget Észak-Afrika nyugati partjaitól alig 100 kilométerre fekszik. Az elnevezés a spanyol „erős” (fuerte) és „vagyon” (ventura) szavakból áll össze. Egyesek szerint a sziget neve a „Fortunatae Insulae”-ból (Szerencsés szigetek) származtatható, ahogyan annak idején a rómaiak ismerték a Kanári-szigeteket. Fuerteventura a szigetcsoport legrégebbi tagja, körülbelül 22 millió évvel ezelőtt kezdett kiemelkedni az Atlanti óceánból. Az éghajlat miatt gyakorta az örök tavasz szigetének is szokás nevezni, ami azért inkább nyár. A klíma egész évben alkalmas időjárást kínál a tengerparti üdüléshez, a vízi- és például kerékpáros sportokhoz. Az UNESCO 2009-ben bioszféra rezervátummá nyilvánította Fuerteventura teljes területét és a partközeli vízivilágot. A természeti adottságok mellett nagyszerű szórakoztató programok is adottak a helyszínen, ínyenc éttermek, hangulatos bárok és kávézók, állatkert, fóka-, papagáj bemutatókkal és még annyi-annyi minden más!

Caravan program wednesday surfing

Érdekelnek a részletek? Kérdésed van?
Keress minket!

Open chat
Need help? Chat with Us!